1. Anasayfa
  2. Para Kazanmak

İnternetten Para Kazanma Yolları : 15 Farklı Yol

İnternetten Para Kazanma Yolları : 15 Farklı Yol
0

İnternetten Para Kazanma

İnternetten Para Kazanma Yolları ile alakalı muhtemelen bir çok yazı okudun ve hatta bir çok araştırmaya girdiğinden eminim. Ancak her kafadan bir ses çıktığı için galiba bu hususta biraz canın sıkılıyor ve artık bu işi tam anlamıyla tüm yöntemleriyle öğrenmek istiyorsun.

Ben senin için bir adeta bir rehber olacağım ve sana bu yolculukta danışmanlık yapacağım. Öncelikle kendim sorup kendimin cevap verdiği soruları bir oku ve kendine bu soruları sor? İnternetten Para Kazanma Yolları ve Rehberi

? – İnternetten Para Kazanma Olayı Zor mudur?

İnternetten Para Kazanma olayı zor mu kolay mı diye sorsan bana her işte olduğu gibi bu işinde zorlu yönlerinin olduğunu söylemek isterim.

Sakın ha aman dur orda!!!

Neden böyle dedin deme bir dinle. Bak bir hocam derdi ki “Dinlemesini bilirsen en aptaldan bile birşeyler öğrenirsin.” Dur dedim çünkü aklından ilk olarak “Aman ya bende bir şey anlatacak sandım” düşüncesi geçmiş olabilir. Bu yüzden bu soruya verilecek en doğru cevap evet zordur ama imkansız değildir. Yeter ki İnternetten Para Kazanma hususunda ne tür yol izleyeceğini bil.

? – İnternetten Para Kazanma İçin Neler Yapabilirim?

Öncelikle yeteneklerini iyi bil. Yani zevklerini, hobilerini vs. Kendini iyi bil ki bu hangi yolda yürümen gerektiğine dair bir ipucun olsun. Mesela Tasarımcısındır. Yaptığın tasarımları internetten satarak para kazanabilirsin. Ya da bir aşçısındır.

Yaptığın yemekleri, pastaları böreklerin (acıktım beee) fotoğraf yada videolarını çekerek para kazanabilirsin. En önemli nokta ne yapmak istediğine karar vermen.

 

? – Birçok Seçenek Var Hangisini Seçmeliyim?

Bu noktada seçim yapabileceğin en güzel şey senin yeteneklerindir. Sen yeteneğini konuştur. Ama bilgim yok deme.

Araştır. Öğren. Oku. İzle.

Bunlar senin için en önemli adımlar. Mesela ben Web Tasarım ve Web Programlama alanını çok seviyordum. Hep kendime ait bir sitem olsun diye uğraşır dururdum. Sonunda ilk projemi bitirdim. Ama o da ne karşıma daha büyük bir sorun çıktı.

SİTE İÇERİĞİ!!! Boş bir site bir halta yaramaz. Onun içini doldurmam lazım. Eee ne koyacağım. İnsanlar benim yaptığım siteye neden girmeli sorusunun cevabını bulmam 2 yılımı aldı. Ben kendi hikayemi yazıyorum okumak istersen buyur demiş oldum.

Sonra SEO diye bir şey duydum. Araştırdım. Meğerse arama motorlarının web sitelerin içeriklerinden sıralamaya girmesi ve Google de ilk sıraya benim sitemin çıkması için en önemli yapılanma meğerse SEO’ymuş. Bak ben bir yola girdim karşıma bir sürü şey çıktı. Bir zaman çizelgesi yapacak olursak;

Web Siteni Kur > İçerik Üret > Google’ye Siteni Entegre Et > Sosyal Medya İle Sitende Bağ Kur > Özgün İçerikler Ekle > Sürekli Üret > İlk Sıraya Çık > SEO öğren > Tema Programlama ile arasıra tasarım değiştir > Logo Yapmayı Öğren ….

Hâsılı kardeşim. Karar verdiğin andan itibaren yapmak istediğin ne varsa onunla ilgili en ince ayrıntısına kadar öğren. Şunu Asla Unutma… BEN YAPACAĞIM. BAŞARACAĞIM. ÇALIŞIP KAZANAN BEN OLACAĞIM sözleriyle kendini motive et.

? – İnternetten Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

İşte geldik işin en civcivli yerlerine. Sana madde madde bu yolları anlatacağım fakat senden bir ricam var. Dikkatli oku. Bu yazıyı okuduktan sonra sana İnternetten Para Kazanma ile alakalı aklında hem hiçbir soru kalmayacak. Hemde bu güne kadar okuduğun en iyi ve en kârlı yazı bu olacak.

1 – Web Sitesi Kur ve Para Kazan

Bak dostum. İyi bildiğin ne varsa o bildiğin şey ile alakalı bir web site kur. Sadece kendin için değil. Bir başkası için de site kurarak para kazanabilirsin. Şirketler, Market Zincirleri vs için site kurarak İnternetten Para Kazanma işi yapabilirsin. Ama şunları iyi düşün;

Ben ne sitesi yapacağım? İnsanlar bu siteye neden girmeli? Ne kadar sermaye koymalıyım? Bu husus ile alakalı bilgi birikimim nedir?

Evet dostum ilk adım Web Site Kur ve Para Kazan idi. Şunu da yapabilirsin. Kardeşim ben siteyi kurarım içeriğini sahibi doldursun. EyvAllah. Sonuçta para kazanacak mısın? Evet. Eee daha ne?

2 – Blog Yazarak Para Kazanmak

internetten-para-kazanma

İnternetten Para Kazanma ile ilgili benimde en fazla uyguladığım hatta tek uyguladığım yöntem bu. He bu işten çok fazla kazanıyor musun? Diye sorsanız Allah bereket versin aylık 1000-2500 TL getiriyor. He daha fazla kazanamaz mıyım? Elbette ama benim derdim egomu tatmin etmek. Hemde böylelikle para kazanmak. Yoksa çok elzem değil.

Ama sen bu durumu meslek haline getireceksen ilk 6 ay hatta 1 yıl çok para hayali kurma sakın. Ben hobi olarak başladım. Belki ileride daha büyük işlere imza atarım bilmiyorum. Blog Yazarak İnternetten Para Kazanma adına neler söyleyebilirsen derseniz?

Bak internetten araştır. 50 Bin Kazanan da var. 10 TL kazanan da. Bu yöntem hobi ile başlar ve mesleğe döner. O yüzden hayal kurarak asla girme.

Kodlama bilgisine ihtiyacın yok. Web siten hazır kurulu ise içerik üretimi yapacaksın. Kopya içeriğe asla bulaşma başına dert alırsın. Peki ne tür blog açabilirim diyorsan senin için En İyi Blog Fikirleri Yazımı Paylaştım. Bu başlıktan gir bak kafanda her hangi bir soru kalmasın.

Birde şunu söylemeden geçemeyeceğim. Dostum Blog Açarak İnternetten Para Kazanma Rehberi yazımı mutlaka okumalısın. Bütün detayları orada senin için anlattım. Adım adım tane tane uygularsan senin için mükemmel bir kaynak olacaktır.

3 – Freelancer Olarak Para Kazanmak

Freelancer kısa zamanlı işe benzer. Ofise gitmez evde çalışır. Evde çalışarak internetten para kazanabilirsin. Mesela bir Web Yazılım Uzmanısındır. Sadece ON gibi sitelere ilan verirsin. Sana adam derki benim sitemin şurasında ki hatayı düzelt. Sende düzeltme yaparsın. Paranı alırsın.

Diğer açıdan çevirmenlik yapabilirsin. Farklı dil bilgisine sahipsen bir metin yada yazıyı çevirerek yazı sahibinden paranı alabilirsin. Yani iş dönüp dolaşıp senin yetenek ve birikimine geliyor.

4 – Domain Alım ve Satım Yaparak Para Kazanmak

Domain alım satımı yaparak İnternetten Para Kazanabilirsin. Abi domain ne ya dediğini biliyorum.

Domain : Bir web sitenin alan adıdır. Nasıl ki tarayıcıda www.girisimbu.com yazarak bu siteye girdin. işte bu ibare domaindir. Yani bir sitenin kartviziti. Adı. Kimliği.

Bir çok domain satan firma var. Google efendiye sor o sana gösterir yolu. Eskiden 30 TL gibi bir ücrete alabiliyorduk. Ancak doların bu kadar fazla yükselmesi maalesef bu hususta bizi baya etkiledi. 70-80 TL bandında sitenin ismini yani alan adını alabilirsin.

Peki bundan nasıl para kazanacaksın? Şöyle ki akılda kalıcı bir domain satın aldın diyelim. Örneğin google.com. (Bu arada bu milyar dolarlık bir alan adı onu söyleyeyim.) 80 TL’ye aldın. Bir çok forum sitesinde domain satan var. Ver ilanını 80 TL’ye aldığını 120 liradan sat. İşte böylelikle Domain Alım ve Satım Yaparak İnternetten Para Kazanma olayını çözmüş olursun.

NOT: Bu hususta rekabetçi çok fazla aman dikkat et dolandırılma!!!

5 – Adsense Reklamları İle Para Kazanmak

Gelelim Adsense olayına… İnternetten Para Kazanma hususunda en önemli ve en büyük platform diyebilirim. Dünya üzerinde ki reklam pastasının büyük bölümünü kapsıyor. Adsense ile İnternetten Para Kazanma hususunda dünya üzerinde belki de en önemli, en iyi bilinen, en çok tercih edilen, en kolay uygulanan ve en garanti yoludur.

Düşünün… Ziyaret ettiğiniz bir çok sitede karşınıza aşağıdaki resimde ki gibi bir reklam çıkıyor.

İnternetten Para Kazanma

Sol Alanda kırmızı çizgi ile gösterilen yer o reklamın Adsense üzerinden geldiğini belirtiyor. Web Sitelerinin bir çok boşluk alanında Adsense reklamları görünebiliyor. İşte bu kazanç türü(sitemizde buna dahil) Adsense ile İnternetten Para Kazanma olayı için birebirdir. İnternette var olan bir çok site dahi bu şekilde kendine kazanç sağlamaktadır.

Tabi bu yol ile para kazanmak istiyorsanız mutlaka bir web siteniz yada web blogunuz olmalı.

Kısacası herhangi bir firmadan aylık alacağınız reklam parası belirli bir zaman da kısa zamanda bitecektir. Ardından yeni reklam alamayabilirsiniz. Ancak Adsense de olaylar farklı. Her ay kazancını hesabına yatırırlar ve aksama da asla olmaz.

Aklına şöyle bir soru gelebilir. Abi ben Adsense ile para kazanmak istiyorum ancak Google Adsense neden bana reklam gösterim başına yada tıklama başına para veriyor? Bir türlü anlamıyorum. Bunun için sana tavsiyem burada lafı fazla uzatmadan Google Adsense ile Para Kazanma Rehberi isimli yazımı okumanı tavsiye ediyorum.

Kısacası reklam pastasında Google efendi bu pastayı 2’ye bölmüş. Biri reklam veren, diğeri ise reklamı yayınlayan. Arada taş atmadan ve yorulmadan para kazanan yine Google. Ama Allah var bizim emekler de zayi olmuyor. Tabi işin pusştluğuna kaçmazsak.

6 – YouTube Kanalı Kurarak Para Kazanmak

Aslında Adsense üzerinden gelen bir kazanç şekli YouTube videoları ancak durum bunda biraz farklı. Yani sen  Web sitede yazınsal içerik üretirsin ama YouTube üzerinden Video içerik üretirsin. YouTube’de de normal web sitende de gösterilen reklamlara göre Adsense hesabına para yatırılır. Adsense hesabına gelen paralar ödeme eşiğini geçtiğinde banka hesabına aktarılır.

YouTube üzerinden para kazanmak web site üzerinden para kazanmaya göre avantajları olduğu gibi dezavantajları vardır. Madde Madde karşılaştırmalı olarak sıralama yapacak olursak;

  • YouTube de kanal sahibi olmalı, her gün video yüklemeli, videolarda telifsiz müzikler ve efektler kullanmalı, göze hitap eden videolar olmalı. Ancak Web sitede böyle bir şeye pek gerek olmaz. 600 ila 1500 kelimelik yazılar yazarak belirleyeceğiniz anahtar kelimelerle sitenize daha kolay hit çekip daha fazla reklam görüntülenmesi elde etmelisiniz.
  • YouTube de kanallarında abone, izlenme ve video telif kıstasları gibi durumlar var. Ancak web site de sadece kendi reklamına her gün kendin tıklarsan Adsense’den ban yersin.
  • Tüm kıstasları karşılayan YouTube kanalları yayınladıkları içeriklerle belirli bir kitleye ulaşırlar. Ulaşılan her kişi de yakın çevresine tavsiye ederek abone sayısını arttırır. Ancak web de durum farklı. Site hitin sürekli değişir. Bazen çok hit alırsın bazen az. Belli olmaz yani.
  • YouTube’de Canlı yayınlar yapar kitleni çok ileriye taşırsın. Canlı yayınlarda Süper Sticker ve Katıl aboneliği gibi farklı para kazanma şekilleri ile maddi anlamda epey bir getirisi olur. Ancak web de böyle bir avantaj yok
  • YouTube’nin en büyük avantajı yaptığınız videolar ile fenomen olabilirsiniz. Çok geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ancak web sitede sizi tanıyan insan çok fazla olmaz.

YouTube’de ki video mantığı daha doğrusu seo mantığı aynı şekilde web sitede de mevcut. Dediğim gibi YouTube zordur ama avantajı olduğu kadar dezavantajıda vardır.

7- Instagram Reels ve Tasarımcılığı Yaparak Para Kazanmak

İnternetten Para Kazanma kapılarından bir diğeri İnstagram Reels ve Tasarımcılığıdır. Instagram da tanınabilirlik durumuna göre para kazanman çok büyük. Diğer bir hususa gelecek olursak eğer bir video montajı yeteneğiniz varsa kısa videolar ile geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.

Diğer bir önemli nokta ise Instagram Canlı Yayıncılığıdır. Yayınlarda süper chat ve sticker uygulamaları ile canlı yayında para kazanabilirsiniz. Yine Instagram’da marka yani işletme hesabına dönecek olursa belli başlı kriterleri karşılıyorsa para kazanabilirsiniz.

Daha fazla teferruata burada girmek istemiyorum. Instagram 250 Dolar Rozet Taşı Nedir? başlıklı yazımızda detayları anlattım.

Bir bilgiyi daha sizinle paylaşmak isterim. Bazı sitelerde hazır paket takipçi yollama ve hesap satışları yapılmakta. Instagram’da hesap satış işlerine fazla bulaşmayın. Aşırı dolandırıcılık olaları dönüyor.

8 – Tema veya Eklenti Kodlaması Yaparak Para Kazanmak

Eğer bir tasarımcı yada web programcısıysanız bu iş tam size göre. İddaa ediyorum ki eğer böyle bir bilgi birikimine sahipseniz yapacağınız 1 proje ile belki de ömür boyunca sizi idare edecek mâli şeylere sahip olacaksınız.

İnternetten Para Kazanma rehberliğimizin bu bölümünü biraz daha detaylı anlatmak istiyorum. Çünkü benim hem hayal ettiğim hemde hayalimi gerçekleştirdiğim bir iş bu.

Daha önce de anlattım. Ben hem Web Programlama hemde Tasarlama husunu çok seviyorum. Kendime ait bir site yaptım zamanında. Ama bu işten para kazanmaya başladığımda inanın ki “ulan bu işte bu kadar para var da benim neden haberim yok” dedim.

2009 yılında tanıştığım RC EĞİTİM sayesinde hem Php Web Programlamayı hemde Web Tasarımı Öğrendim.

Gelelim bu işin kaz ayaklarına. Bir tarafı tasarım bir tarafı ise programlama. Zaten ikisi de birbirini tamamlayıcı öğe. Bir siteyi tasarlarsın ama web programlama bilmezsen hiç kıymeti olmaz. Gerçi sadece tasarım yaparak da para kazanabilirsiniz ancak Web Programlama dillerinden birini öğrenmeniz sizin için kıymetli olacaktır.

Tema Tasarlama : Web dünyasında en fazla kullanılan Wordpress, Joomla gibi hazır içerik yönetim sistemlerinin görsel kısmını teşkil eder. Yapacağınız siteyi önce bir kağıt üzerinde karalama usulü ile çizer ardından Photoshop gibi bir resim editörü ile tasarımını yapabilirsiniz.

Öte yandan yaptığınız tasarımı Web’e aktarabilmek için Bootstrap Kütüphanesini kullanarak CSS ile HTML5 formatına dökebiliriz.

Tema Programlama : Hazırlanmış olan tasarımın web ortamına aktardıktan sonra içerik yönetim sistemine dönüşümünü sağlamaktır. İster Php ile özel programlama yaparsınız isterseniz de Wordpress Tema Programlama, Joomla Tema Programlama yaparak ciddi gelirler elde edebilirsiniz.

NOT: Türkiye’de ve dünya üzerinde bir çok site sahibi Wordpress altyapısını kullanmakta. Bende dahil. Tema aramada sıkıntı çekenler için tavsiye edebileceğim bir kaç Web site var. Bir de şunu söylemek isterim eğer para kazanmak istiyorsanız biraz harcama yapmak zorundasınız. Bir lokanta yemek malzemesi almadan yemek yapıp satamaz. İşte bizim malzemeler de  Hosting, Domain, Tema, İçerik eksenidir.

Temalar İçin Eklenti Yapımı : İnternetten Para Kazanma olanaklarından bir diğeri ise Wordpress veya Joomla için eklentiler üretmektir. Eklentileri temaların yada web kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkar. Mesela yaptığınız bir eklenti ile İletişim Formu oluşturabilir o form ile size ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.

Peki buraya kadar anlattıklarımıza ilave edecek bir şey yok mu? Elbette var kardeşim. Tema yaptın, Eklenti yaptın, Tema programladın diyelim bunları nerede pazarlayacaksın? En başta bütün tema ve eklenti üreticilerinin yer aldığı ThemeForest isimli siteden satış yapabilirsin. Ürettiğin Tema Tasarımınız, Programlanmış Temayı, Yaptığın Eklentiyi, Tasarladığın Logoları her şeyi bu site üzerinden diğer kullanıcılara satabilirsin.

9 – Udemy’de Eğitimler Yaparak Para Kazanmak

İnternetten Para Kazanma yollarından bir diğeri ise Udemy üzerinden eğitim vererek kazanç sağlayabilirsiniz. Çok iyi bildiğiniz bir konu da eğitimler vererek bir nevi kurs tadında işler çıkartabilirsiniz. Diyelim ki siz Bootstrap Dersleri almak ve tema yapmayı öğrenmek istiyorsunuz. İşte sizin için en ideal yer Udemy ve YouTube platformlarıdır.

Web Programlama ve Site tasarlama ile alakalı o kadar çok eğitim var ki öğrendikçe bilgiye doyacaksınız. Benim size tavsiyem ister Udemy üzerinden ücretli eğitim alın isterseniz de YouTube üzerinden olsun kendinizi geliştirin. Web Site Yapmayı Öğrenmek İstiyorum diyorsan Web Derslerim TV YouTube kanalını izlemeni tavsiye ederim. Başlangıç için ideal bir platformdur.

10 – Makale Yazarak Para Kazanmak

Evet kardeşim gelelim diğer bir İnternetten Para Kazanma yöntemine. Ben web site kurmak istemiyorum kardeşim. Uğraşamam ben öyle sürekli site kur içerik ekle vs. Ben sadece yazarım diyorsanız işte tam size göre bir seçenek.

Yazdığınız makaleleri satarak internetten para kazanabilirsiniz. Ancak şunu belirtmek isterim ki makale yazarlığı derken bilimsel veya dergilerde çıkacak makalelerden bahsetmiyorum. Site içeriğinde bulunan yazılara Web dilinde makale denir.

Mesela bu okuduğunuz yazı da benim için bir makale. Belli başlı bilgileri anlamlı cümleler halinde bir araya getirerek en az 500 kelime, en çok ise 2500 kelimeden oluşan yazılara bizler Web İçerik Makalesi diyoruz.

Tabi bir de bu makaleleri yazarken belli başlı kriterler var. Öyle kafamıza göre makale yazamayız. Onun için Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? isimli yazımızı okuyarak gerekli bilgiyi edinebilirisiniz.

Yazdığınız makaleleri nasıl satacaksınız? İşte bu noktada R10, İyi Makale gibi siteler devreye girmekte. Sizler o sitelerden ilan vererek yazdığınız makaleleri satabilirsiniz.

11- Stok Müzik, Fotoğraf ve Videolar Çekerek Para Kazanmak

Farkettiniz mi bilmem ama buraya kadar anlattıklarımızın büyük çoğunluğunu ÜRETİM yapmak oluşturuyor. Yani bizler bir şeyler için savaş vermezsek para kazanmayı beklemek pek de normal olmaz. Çalışmak zorundayız. Gelelim Stok İşler ile İnternetten Para Kazanma muhabbetine…

Stok Müzik Üreterek Para Kazanmak : Eğer ki yeterli bilgisayar donanımı ve müzik bilgisine sahipseniz de sahipseniz bunu paraya çevirmeniz çok kolay. Yaptığınız müzikleri bir çok platformda paylaşarak para kazanabilirsiniz.

Stok Fotoğrafçılığı Yaparak Para Kazanmak :  Özellikle son 10 yılda teknolojinin ilerlemesiyle birlikte fotoğrafçılık farklı bir boyut kazandı. Web site sahipleri telif gerektirmeyen her türlü içeriğe ihtiyacı vardır. bunlardan biri de fotoğraf. Herhangi bir cep telefonu ile kaliteli fotoğraflar çekerek onları satabilir ve böylece para kazanabilirisiniz.

Shutter Stock gibi bir çok site bu tarz fotoğrafları kendi içine alır. Kullanıcılar da siteden alırlar ve böylece hem site sahibi hemde fotoğrafı çeken kişi para kazanır.

Stok Video Çekerek Para Kazanmak :  Özellikle YouTube içerik üreticilerinin en büyük sorunu hazırladığı içeriğe uygun görsel veya videoya sahip olamamasıdır. Bu noktada da yine Video Stokçuluğu devreye girmekte. Çektiğiniz kaliteli videoların ön izlemelerini sitelerde paylaşarak para kazanabilirsiniz.

Tabi bizim milletimizin mantığında İnternetten Para Kazanma olayını para vermeden para kazanmak vardır. Haklılarda. Ancak beleşçiliği de çok seviyoruz bunu da atlamamak lazım.

12- E- Ticaret Sitesi Kurarak Ürün Satışı İle Para Kazanmak

Geldik işin en civcivli kısmına. Bir çok ünlü web sitenin yaptığı gibi toptan aldığınız ürünleri kendi web sitenizden satışını yaparak para kazanabilirsiniz. Hepsi Burada, N11 gibi web sitelerinin yaptığı da budur. Gerçi bütün bunlar için bir sermayeye ihtiyaç olduğu kesindir. Size bir hikayemi anlatmak istiyorum.

“Zamanın birinde bir kardeşim 5 seri halde Kadın Ayakkabısı satın aldı. Bunları Instagram’da reklam yaparak 2 gün içinde eritti. 5 çift ayakkabı için tanesine 25₺ vererek toplamda 125₺ harcama yaptı. Aldığı ürünleri 60₺’den sattı. 10 lirası kargo ücreti oldu kalan 50 ₺ nin yarısı sermaye yarısı kazanç oldu.

Derken bu kardeşim tekrar aynı sistem ile kazandığı parayı yatırmaya devam etti. 1. ayın sonu gelmişti ki artık ciddi paralar kazanmaya başladı. Kargo firması ile anlaştı. Şahıs şirketi kurarak ilk adımlarını attı. 6. aya geldiğinde artık kendi odasına aldığı ayakkabılar yüzünden anne babası ile tartıştı ama sıcak para tatlı geldiği için babası bir depo kiralayalım dedi.

Depoya eleman şarttı ve eleman aldı. Şu an tam 5 depo sahibi. Kendisinin yerine siparişlerini takip edecek elemanlarını aldı. Büyük bir ekip kurdu. Şimdi sadece para yiyor. Patron kendisi.”

İşte kardeşim azmin sonucunda bu şekilde büyük paralar kazandı. Kazanmaya da devam ediyor.

13- Niş Blog Sitesi Açarak Para Kazanmak

Niş Blog ne demektir? diye sorabilirsiniz. Benzersiz ve tek bir alana  ait Blog demek diyebiliriz. İnternetten Para Kazanma konusunda önemli bir yer tutuyor diyebilirim. Benzersizden kastımız tek bir alan. Mesela Onedio sitesinde ki yazıların bir çok farklı konularda yazılmış. Ama niş(niche) blogda durum biraz daha farklıdır.

Niş Blog’da bir konu seçelim. Örneğin yerli ve yabancı diziler konusunu seçelim. bir blogda, dünya genelinde en iyi yabancı diziler ve Türkiye’ en çok izlenen yerli dizileri anlatmak niş bir konu seçimidir. Sadece film ve dizi ile alakalı yazılar yazmanız sizi bir çok sitenin üzerine çıkartır.

Başka bir niş blog önerisi futbol alanında yazılacak yazılar sizi ön plana çıkarır. Hatta tuttuğunuz takım ile alakalı bir blog tarzı daha da güzel olur. En etkili İnternetten Para Kazanma yollarından biri olan niş blog siteniz olmasını isterseniz Hangi Konuda Blog Açmalıyım? konumuzu okuyarak sizin için en iyi blog fikirlerini öğrenebilirisiniz.

14- Site Editörlüğü Yaparak Para Kazanmak

internetten-para-kazanma

İnternetten Para Kazanma yollarından bir diğer seçenek web sitelerde editörlük yapmak. Bir site sahibisinizdir ancak site ile uğraşmak sizi yorabilir. İşte tam bu nokta da ne yaparsınız? Tabi ki siteye bakacak birilerini aramaya başlarsınız. İşte ben editörlük yapabilirim diyorsanız alın size İnternetten Para Kazanma yollarından biri.

Diyelim ki 10 adet site sahibiyle aylık yada haftalık olarak anlaşma yaptın. Her biri için 1 içerik gireceksin. (Tabi onlar önceden makalelerini sana gönderecekler)Günlük olarak. Böylece site sahibinden para alırsınız. Bana soracak olursanız 1 tane site olsun aylık para alın. Günlük 100 TL de geç. Eğer çok kazanan bir site ise aylık 3000 TL’lik bir site editörlük ücretini çok da fazla değil. Sizde 2 yada 3 site ile rahat rahat İnternetten Para Kazanma konusunda iş yapar.

15- Video Montajı Yaparak Para Kazanmak

Eğer ki Video Montajı yapmayı biliyorsanız sizin için oturduğunuz yerden rahat rahat para kazanabilirisiniz. Video Montajı dediğimiz şey İnternetten Para Kazanma yollarından en önemli ve en büyük pastaya sahiptir. Kurgulama ve montaj yapabiliyorsanız bir çok kişiye hizmet vermeniz mümkündür.

Kendiniz için belirli fiyatlar belirlersiniz. O fiyatlar ile alakalı gerekirse sosyal medya üzerinden küçük reklamlar yaparak iş tekliflerini bekleyebilirsiniz.

İnternetten Para Kazanma Yolları Bu kadar mı?

İnternetten Para Kazanma rehberinin sonuna gelmişken çok önemli maddeleri sizinle paylaştım. Son sözümüz şudur ki; Kardeşim emek vermeden para kazanamazsın. Emek verirsen çok büyük paralar kazanabilirsin. Mottomuz Emek Harca -> Gerekirse Para Harca -> Araştır Öğren ve Çaba Sarfet -> Yılmadan Çalış -> Elalem ne der deme sen işine odaklan -> Hayal kur ve bunu kendine sakla.

Hadi kalın sağlıcakla.

 

Girişim Bu sitesinin hem yazarı hemde sahibiyim. "Asla pes etme! Elbet bir gün başaracaksın"

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir